 
                
            
	2 зрели праскови
	110 гр. масло
	110 гр. захар
	2 големи яйца
	175 гр. брашно с набухвател (или обикновено брашно + 1,5 ч.л. бакпулвер)
	100 гр. смлени бадеми
	1/2 чаша кисело мляко
	1/2 чаша боровинки
	няколко капки екстракт ванилия
	Загрейте фурната на 160'C. Намазнете форма с пръстен.
	Обелете, почистете от костилките и нарежете прасковите на кубчета.
	Разбийте на крем маслото със захарта, докато се получи бледа и пухкава смес. Разбийте яйцата и ги прибавете лъжица по лъжица към масления крем. Ако сместа трудно се събира, прибавете лъжица от брашното.
	Прибавете брашното и бадемите към маслената смес - на две или три порции. Добавете киселото мляко и объркайте всичко добре, след което ароматизирайте с ванилията. Най-накрая прибавете нарязаните праскови и боровинките. Тестото трябва да е доста гъсто.
	Изсипете кексовата смес в намазнената форма и изпечете за 1 час и 10 минути в загрятата фурна. Проверете готовността с дървена клечица - трябва да излиза чиста. Оставете сладкиша да се охлади 10-тина минути във формата, след това го извадете и охладете напълно преди сервиране.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








