 
                
            
	500 г готови кори
	1 кг тиква
	250 г масло
	1 и 1/4 ч.ч. (250 г) захар
	1/2 ч.ч. (100 г) орехови ядки
	1/2 ч.ч. (100 г) галета
	канела
	ванилия
	1/2 ч.ч. (100 г) пудра захар
Обелената и настъргана на едро ренде тиква се задушава в част от маслото до полуомекване, след което се смесва със счуканите орехови ядки, галетата и канелата. В тавичка, намазана с масло, се нареждат няколко листа от готовите кори, като се поръсват с разтопеното масло. Върху тях се разстила част от тиквата и се поръсва със захар. Отново се слагат листа, плънка и т.н. Завършва се с 2-3 кори, поръсени само с мазнина. Баницата се нарязва на парчета и се пече в средно силна фурна. Поднася се поръсена с пудрата захар и ванилията.
Може да приготвите баницата и вита - вземайте по 2 кори, наръсвайте ги с разтопено масло и с част от тиквената плънка, след което ги навийте на рула и ги подредете в тавичката във формата на охлюв.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








