Рецепти за вкусна капама за Коледните празници

вход през zajenata.bg
681810

Банска капама

продукти:
1 бр. кисела зелка
2 бр. пилешки бутчета, намазани с подправка за пиле
8-10 бр. готови сарми
2-3 бр. пържоли намазани с подправка за месо
пушени гърди
200-300 г гъби
2 глави лук
олио
1/2 ч.ч. бяло вино
твърдо тесто

 приготвяне:
На дъното на пръстен гювеч се слага накълцано кисело зеле, колкото да покрие дъното. Върху него се поставят бутчетата с подправки по-желание. Отгоре се поставя цял зелев лист. Върху него сармите и пак зелев лист. След това пържолите с подправки по желание, няколко късчета пушени гърди и запържения, нарязан на ситно лук с гъбите. Отново се завива със зелев лист. Налива се малко олио и 1 ч.ч. вода и виното. Слага се капака, като се замазва с тесто. Поставя се в силно загрята фурна. След 15-20 минути се намалява и се пече на бавен огън 2-3 часа.

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft