Бейгли – унгарски козуначено руло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бейгли – унгарски козуначено руло
Бейгли – унгарски козуначено руло
admin
Добавена от: admin
22221
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 гр. бяло брашно
250 гр. маргарин или масло
2 жълтъка + 1 жълтък за покриване
75 гр. пудра захар
1/2 ч.л. сол
7 гр. суха мая - 1 пакетче
150 мл прясно мляко
90 гр. заквасена сметана
Орехова плънка:
150 гр. запечени и смлени орехи
1 с.л. хлебни трохи
85 гр. захар
кората на 1 лимон
1 ч.л. екстракт ванилия
50 мл вода
100 мл прясно мляко
Макова плънка:
200 гр. смляно маково семе
50 гр. овесено брашно
100 гр. пудра захар
140 мл. прясно мляко
кората на 1 лимон
 

Загрейте млякото и разтворете вътре 1 ч.л. захар. Добавете маята и смесете с пръсти. Оставете настрана, за да се активира и шупне.
Смесете брашното, солта и пудрата захар. Нарежете маслото на кубчета и прибавете към брашнената смес, след което омесете с ръце, така че да се получат трохи. Може да използвате и миксер. Добавете жълтъците, сметаната и шупналата мая. Омесете много добре, докато тестото не залепва за пръстите. Отнема около 10-15 минути. Сложете тестото в набрашнена купа, поръсете отгоре малко олио или зехтин и оставете на топло да втаса за 90 минути. Може да сложите и на много слаба фурна – 40 градуса.
Докато тестото втасва, пригответе плънките: рецептите са по-долу.
След като тестото втаса, разделете го на 2 или 3 по-малки части. Разточете на тънички четириъгълници. Поръсете плънките върху разточеното тесто. Навийте го откъм дългата страна на стегнато руло. Повторете с останалите части от тестото.
Разбийте единия жълтък с малко вода и намажете с него рулата. Набодете ги навсякъде и ги оставете на стайна температура за 30-тина минути.
Покрийте ги отново с яйчената смес. Поставете ги на студено навън или в хладилника за още 30 минути. През това време загрейте фурната на 200C.
Сложете рулата във фурната и печете 10 минути, след това намалете фурната на 160 градуса и печете още 15 минути. Ако покафенеят бързо, сложете отгоре лист фолио или хартия за печене.
Когато са готови, изчакайте да се охладят, преди да ги нарежете.
За ореховата плънка:
Оставете водата да заври, след това добавете захарта и ванилията. Варете, докато се образува сироп – около 10 минути. Налейте вътре млякото и оставете отново да заври. Изключете котлона и добавете орехите и лимоновата кора. Охладете, преди да намажете плънката върху тестото.
За маковата плънка:
Смесете захарта, овесеното брашно и лимоновата кора с мака. Възварете млякото, след това добавете сместа с маковото семе. Охладете, преди да нанесете плънката върху тестото.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft