Беляши с плънка
    
    
    
                
            
                 9 Януари 2012
            
            
            8988
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Замесва се меко тесто от продуктите.
	Каймата, ситно нарязаните картофи и лук (сурови) се объркват с подправките. Тестото се разкъсва на топки (трябва да излязат около 23 бр.), докато се обработят се покриват с найлон. Всяка топка се разточва - кръг, в центъра се слага 1 пълна с.л. плънка (масло по желание) и се сгъва, като се оформят стените, а в средата се оставя дупка. Пекат се 40-50 минути на 170-180С. 5 минути преди ваденето им от фурната се добавя по 1 ч.л. дафинова вода (попарват се 5-6 бр. дафинов лист в чаша). 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








