За блата:
	159 г краве масло
	1 яйце
	80 г пудра захар
	100 мл коняк
	кората на 1 лимон
	1/2 бакпулвер
	250 г брашно
	За пълнежа: 
	100 г смлени орехи
	160 г захар
	3 супени лъжици прясно мляко
	2 праха ванилия
	50 г стафиди
	За бисквитеното тесто: 
	2 яйца
	40 г захар
	40 г брашно
	1 прах ванилия 
	За глазурата:
	2 белтъка
	100 г захар 
	Приготвяне на блата: Брашното с бакпулвера се изсипва върху дъска. Прави се кладенче, в средата на което се изсипват яйцето, захарта, конякът, лимоновата кора (настъргана), а наоколо се слага маслото, нарязано на парченца. С ръка се меси отвън навътре. Замесва се тесто и се разстила в четвъртита тавичка, намазана с масло.
	Приготвяне на пълнежа: Смлените орехи, захарта, млякото, ванилията и стафидите се разбъркват добре. Сместа се изсипва върху блата и отгоре се покрива с бисквитено тесто.
	Приготвяне на бисквитеното тесто: Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква и се изсипва върху плънката. Пече се в умерена фурна. На глазурата: Белтъците се разбиват на сняг със захарта. След като сладкишът изстине, се намазва с глазурата. Реже се, като засъхне. 

                                
                            
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








