Бисквитен сладкиш с кафе и карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бисквитен сладкиш с кафе и карамел
Бисквитен сладкиш с кафе и карамел
admin
Добавена от: admin
38242
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
250 гр. смлени бисквити 
50 гр. захар
170 гр. масло
За карамела: 
120 мл несладка сметана 
100 гр. масло 
300 гр. кафява захар (може и обикновена) 
1 супена лъжица вода
За шоколадовия пласт с кафе
300 гр. шоколад за готвене
120 мл несладка сметана
1-2 супени лъжици разтворимо кафе / нескафе
 

1. Увийте подходяща тавичка (20 x 20 см) с хартия за печене. 
2. Бисквитите, ако не са натрошени, смелете в блендер. Разтопете маслото със захарта и добавете смлените бисквити. Разбъркайте добре сместа и докато е все още топла, прехвърлете я в тавата и я разпределете равномерно. 
3. Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша 10-тина минути. Оставете да се охлади поне 15-20 минути. 
4. За карамела: В съд на котлона при непрекъснато разбъркване разтопете маслото заедно със захарта. Когато захарта се карамелизира, добавете сметаната и малко вода, и разбърквайте, докато получите гъста карамелена смес (около 5 до 7 минути). Изсипете сместа върху горещия блат и оставете малко да се охлади (може и в хладилник), за да се втвърди. 
5. Разтопете шоколада на водна баня и добавете сметаната и кафето. Разбъркайте добре и изсипете сместа върху добре стегнатия карамел. 
6. Оставете сладкиша добре да се стегне в хладилника,преди да режете на кубчета. Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft