Крем карамел с Бейлис и кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Крем карамел с Бейлис и кафе
Крем карамел с Бейлис и кафе
admin
Добавена от: admin
14399
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

захар - 1/3 ч.ч.
вода - 3 ч.л. 
масло - разтопено, за намазване на чашките
яйца - 2 големи и 1 голям белтък 
захар - 1/2 ч.ч.
ликьор - 3 ч.л. ирландски, от типа Бейлис
кафе - 1 ч.л. инстантно еспресо или 2 ч.л. друг вид разтворимо кафе
сол - 1/8 ч.л.
прясно мляко - 340-350 мл обезмаслено

Сложете в малък съд на котлона 1/3 ч.ч. захар с водата да се карамелизира, като бъркате непрекъснато (около 4 минути). Веднага разлейте карамела в предварително намаслени десертни чашки, в които ще печете крем карамела.

Разбийте заедно яйцата и белтъка и прибавете 1/2 чаша захар, ликьора, еспресото, сол и мляко. Разбийте добре и разпределете в десертните чашки. Сложете ги на водна баня да се пекат за около 55 минути на не много силна фурна. Ако забучите нож по средата на крем карамела и той излезе сух, значи са готови.

Готовият крем карамел се вади от водната баня, покрива се с кърпа и се оставоя да почине поне 4 часа така. С помощта на нож, който трябва да плъзнете плътно по стената на купичките, отлепете крем карамела и го обърнете в чинийки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft