Бишкотени торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с крем кафе
341096

Бишкотена торта с крем кафе

бишкоти - 1 голям пакет
прясно мляко - за потапяне на бишкотите
нескафе - 1 ч.л. за прясното мляко
ЗА КРЕМА
масло - 150 г
кафе - 1 ч.ч. сварено шварц или еспресо 1 ч.л. нес
захар - 1 ч.ч. 2 - 3 с.л. пудра
яйца - 4 броя
брашно - 3 - 4 с.л.
прясно мляко - около 800 мл
ЗА ПОРЪСВАНЕ
кафе - 1 - 2 с.л. мока
какао - 1 с.л. натурално

Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем и при непрекъснато биене добавете жълтъците на яйцата един по един, както и 2-3 с.л. брашно.

Отделно сложете шварц- и нес кафето с прясното мляко и кристалната захар да кипне. Снемете от котлона и добавете сместа с жълтъците и брашното при непрекъснато разбиване. Върнете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.
Отделно разбийте белтъците на пухкав крем и ги разбъркайте внимателно накрая към вече охладения крем с кафето. В тавичка намажете малко от крема на дъното и стените. Потапяйте всяка бишкота с смес от прясно мляко и 1 ч.л. нескафе.
Подреждайте ред бишкоти, крем и така до изчерпване. Отгоре завършете с крем обилно поръсете с 1 с.л. мока кафе и 1 с.л. какао.



 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft