Бланманже мока
    
    
    
                
            
                10 Декември 2012
            
            
            5235
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 ч.ч. шварц кафе
	250 гр. пудра захар
	1 л. прясно мляко
	50 гр. желатин
	250 мл. вода
	Кипваме млякото. Прибавяме захарта към кафето, разбъркваме и ги изсипваме в горещото мляко. Накисваме желатина в малко студена вода. Останалата вода кипваме. След като желатинът набъбне, го разтваряме в топлата вода и оставаме да охлади леко. Изливаме го в горещото мляко и разбъркваме добре. Изсипваме получената смес във формички. Слагаме пълните формички в тава със студена вода с лед. Оставаме да престои така около 2 часа.
	След това топим формичката в топла вода за секунди и обръщаме върху чиния. По желание може да залеем със сос или топинг или да сервираме с пресни плодове или плодове от сладко.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








