Неустоима мока торта
    
    
     
                
            
                16 Април 2014
            
            
            17767
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разтопете 100 гр. масло на слаб огън. Счупете яйцата в купа и разбийте със захарта, докато се получи гъста пяна. Добавят се охладеното масло, щипка сол, свереното кафе, 350 гр. брашно и бакпулвера. Получената смес се изсипва в предварително намазана с масло и наръсена с брашно тавичка с диаметър 18-20 см и се пече около 1 час във фурна, загрята до 180 градуса. Фурната се изключва, а тортата се оставя вътре още 5 минути и след това се изважда.
За глазурата: Шоколадът се нарязва ситно. Сметаната се загрява в тенджерка, до кипене, след което вътре се прибавя шоколадът. Сместа се оставя да престои така няколко минути, след което се разбърква до хомогенна смес. Оставя се да се охлади и след това с нея се намазва цялата торта.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








