Боб с пушени гърди

вход през zajenata.bg
Боб с пушени гърди
admin
Добавена от: admin
37714
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250-300 г зрял боб
200 г пушени гърди
1 глава кромид лук
1 морков
1-2 стръка целина
1-2 с.л. свинска мас
1 ч.ч. домати от консерва
3 скилидки чесън
1-2 с.л. брашно
2-3 ч.л. червен пипер
1-2 ч.л. джоджен
1 ч.л. сол

Време: 1 час

1. Накисваме зрелия боб във вода. След като набъбне, го отцеждаме и поставяме в тенджера под налягане.
2. Заливаме боба с 1 л студена вода и прибавяме кокалите и сланината от бекона, нарязани на кубчета.
3. Нарязваме лука на ситно, моркова – на едри парчета, а целината – на колелца.
4. Прибавяме зеленчуците към боба. Затваряме тенджерата и след като налягането се повиши, варим около 20 мин.
5. Приготвяме запръжката. Нарязваме на кубчета пушените гърди, запържваме ги, добавяме свинската мас.
6. Нарязваме чесъна на ситно, прибавяме го към месото. Поръсваме с брашното, разбъркваме. Оттегляме от котлона, след няколко секунди поръсваме с червен пипер.
7. Прибавяме и консервираните домати, отново разбъркваме.
8. Изсипваме запръжката при боба, поръсваме със сол и джоджен. Затваряме отново тенжерата и варим 5 мин. след като налягането се повиши.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft