Бобена чорба с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Бобена чорба с тиква
Бобена чорба с тиква
admin
Добавена от: admin
7831
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма тиква

2 с.л. масло

4 скилидки чесън, счукани

2 нарязани моркова

1 средна глава лук, нарязана

8 чаши пилешки бульон

3 чаши тиква цигулка, обелена и нарязана на малки кубчета

3-4 нарязани домата

2 консерви по 420 гр. боб (сорт по желание), отцедени и измити

3 чаши пресен спанак, почистени и нарязани едро

сол и черен пипер на вкус

За тиквената купа:

Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете дъното на една тиква, издълбайте семето и отделете внимателно средата. Налейте 1,5 см. вода в стъклен съд за печене, достатъчно голям да побере тиквата. Поставете я с разрязаното капаче надолу. Печете, докато средата омекне добре (около 30 минути). В голям тиган с дебело дъно разтопете 1 с.л. масло или зехтин. Сложете тиквата и я запържете, докато покафенее приятно.

 

За супата:

Разтопете маслото в съд с двойно дъно. Добавете чесъна, морковите и лука и запържете, бъркайки периодично, докато зеленчуците леко покафенеят (5-7 минути). Добавете бульона, тиквата, доматите, солта и пипера и оставете да заври. Намалете котлона, докато супата закъкри, и гответе, докато тиквата омекне напълно (около 20 минути).

Прехвърлете 3 чаши от супата в блендер и пюрирайте на гладка каша. Върнете пюрето в тенджерата със супата. Добавете осцедения боб и спанака и гответе на умерен огън, докато бобът се загрее, а спанакът се спаружи – около 5 минути.

Поднесете супата в супник от печената тиква.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft