Боровинков пай

вход през zajenata.bg
Боровинков пай
admin
Добавена от: admin
18488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл течна готварска сметана
290 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
настъргана кора от един лимон
150 г краве масло

400 мл ( ~ 200 г ) боровинки

ЗАЛИВКА:

100 мл прясно мляко
100 мл извара или сметана
1 яйце
50 г захар
1 с. л. ванилова захар

Брашното се пресява с бакпулвера, прибавят се маслото и настърганата кора от лимон. Разбива се в кухненския комбайн, докато се получат дребни трохи. Прибавя се готварската сметана и се омесва тесто за кратко време. Увива се в целофанов плик (свежо фолио). Поставя се в хладилника за 1 час. Фурната се загрява на 200 С. Тестото се разточва и се поставя във форма за печене (28-30 см), като се покриват пода и стените. Дъното се поръсва с малко нишесте или с бисквитени трохи. Измитите и подсушени боровинки се нареждат върху основата на пая. Всички продукти за пълнежа се смесват, след което се изсипва върху боровинките. Боровинковият пай се пече 30 минути или до готовност.

Бележки:

* Тестото за боровинковия пай може да бъде заменено с тесто с мая, многолистно тесто или маслено.
* Боровинките могат да бъдат също така заменени с малини, къпини и т.н.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft