Боровинков пай

вход през zajenata.bg
Боровинков пай
admin
Добавена от: admin
16044
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч. ч. боровинки
3/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 яйце
100 г маргарин
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. канела
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. нишесте
1 ч. ч. захар
1/2 ч. л. оцет
топка ванилов сладолед

Захарта се разтваря с нишестето и канелата в 1/2 ч. ч. вода и получената смес се кипва.

Добавят се 1 с. л. лимонов сок и боровинките, след което се оставя да се охлади.

Маргаринът се смесва с предварително пресятото брашно в купа.

Оформя се кладенче, в което се разбива яйцето.

Слагат се захарта, солта и оцетът и се замесва разтегливо тесто. Поставя се в хладилник за 10-15 минути да стегне.

Тестото се разточва на 2 кори с помощта на фолио и точилка.

Корите се сгъват на четири с помощта на фолиото, отново се разгръщат и едната се поставя в тава за печене.

Покрива се с охладената боровинкова смес и отгоре се слага втората кора.

Поръсва се със захар и се пече 15-20 минути във фурна на 220 градуса. Допича се на 180 градуса.

Горещият пай се поднася с топка ванилов сладолед (или ванилов сос).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft