 
                
            
	2 патладжана
	250 г сирене 
	200 г прясно биволско сирене
	200 г домати 
	1 връзка пресен босилек 
	100 мл зехтин 
	сол на вкус
за соса:
	1/2 връзка мента 
	1/2 връзка магданоз 
	1 скилидка чесън 
	2 с. л. винен оцет 
	1 ч. л. дижонска горчица 
	2 кисели краставички 
	зехтин на вкус 
Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина около 0,3 см, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
След това се измиват, подсушават се и се пържат в малко зехтин до златисто.
Доматите и моцарелата се нарязват на шайби, а сиренето на плочки.
Две парчета от патладжана се застъпват по дъжина, така че да се получи дълга лента и върху тях на кръст по същия начин се слагат още две. В средата се поставя резен домат, отгоре парче сирене (моцарела или биволско, а може и от двата вида) и листа босилек. Върху тях отново се слага домат и патладжаните се завиват, така че да се получи пакетче.
Слагат се в тава, отгоре се поставя по едно парче моцарела, залива се с малко зехтин и се пече за 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Всички продукти за соса (без зехтин) се слагат в блендер и се смилат. Накрая се добавя зехтин и отново се смила за кратко.
Патладжанените сарми се поднасят топли, поляти със соса.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








