Бохчи с патладжан и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Бохчи с патладжан и сирене
Бохчи с патладжан и сирене
admin
Добавена от: admin
13514
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана
250 г сирене
200 г прясно биволско сирене
200 г домати
1 връзка пресен босилек
100 мл зехтин
сол на вкус

за соса:

1/2 връзка мента
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 с. л. винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
2 кисели краставички
зехтин на вкус 

Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина около 0,3 см, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.

След това се измиват, подсушават се и се пържат в малко зехтин до златисто.

Доматите и моцарелата се нарязват на шайби, а сиренето на плочки.

Две парчета от патладжана се застъпват по дъжина, така че да се получи дълга лента и върху тях на кръст по същия начин се слагат още две. В средата се поставя резен домат, отгоре парче сирене (моцарела или биволско, а може и от двата вида) и листа босилек. Върху тях отново се слага домат и патладжаните се завиват, така че да се получи пакетче.

Слагат се в тава, отгоре се поставя по едно парче моцарела, залива се с малко зехтин и се пече за 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Всички продукти за соса (без зехтин) се слагат в блендер и се смилат. Накрая се добавя зехтин и отново се смила за кратко.

Патладжанените сарми се поднасят топли, поляти със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft