 
                
            
	2 патлаждана (около 500 гр. всеки)
	¼ чаша (60 мл) зехтин
	морска сол и прясно смлян черен пипер
	2 големи скилидки чесън, ситно накълцани
	2 чаши (480 мл) обикновен доматен сос
	57 гр пушено сирене/пушен кашкавал (Гауда или подобно), настъргано
	¼ чаша (60 мл) хлебни трохи (домашно приготвени)
	12 филета аншоа 
	Загрейте фурната на 200C. Отрежете дръжките на патладжаните и ги разполовете, след това намажете отрязаната страна с 1 с.л. зехтин. Подредете ги върху тавичка с отрязаната страна нагоре. Подправете със сол и черен пипер и след 20 минути във фурната намажете с още 1 лъжица зехтин. Запечете за още 20 минути, до омекване. Оставете настрана.
	За доматения сос: загрейте още 1 с.л. зехтин в тиган с дебело дъно и сложете вътре чесъна. Запържете на умерен огън, докато чесънът стане златист, после добавете доматеният сос; намалете огъня и гответе още 20-тина минути, докато сосът се сгъсти.
	Междувременно смесете настърганото сирене, хлебните трохи и останалия зехтин в купа - разбъркайте добре с вилица.
	Разнесете доматения сос равномерно върху опечените патладжани. Поръсете отгоре сиренето с трохите и подредете филенцата аншоа поравно между патладжаните. Изпечете на 200 градуса за 5-10 минути, докато сиренето се разтопи и образува златиста коричка. Поднесете патладжаните топли. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








