Бурид - рибена чорба от Прованс

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Бурид - рибена чорба от Прованс
Бурид - рибена чорба от Прованс
admin
Добавена от: admin
7294
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г различни видове малки рибки
1 глава кромид лук
1 бр. домат
2 скилидки чесън
ароматни подправки (магданоз, дафинов лист, мащерка и др.)
парченце портокалова кора
4 с.л. (40 мл) зехтин
щипка шафран
1 бр. жълтък
черен пипер
сол
бял хляб

Ситно нарязаният лук, 1 скилидка чесън и нарязаният на парченца домат се поставят в 1.2 л студена вода, прибавят се ароматните подправки, портокаловата кора, 1 с.л. (10 мл) зехтин, черен пипер, шафран, сол, почистените рибки и се вари 15 минути. Бульонът се прецежда, зеленчуците се пресоват, поставят се обратно в бульона и се притопля. Счуква се 1 скилидка чесън в хаван, прибавя се жълтъкът и 3 с.л. (30 мл) зехтин на капки. Супата се сваля от огъня, добавя се сместа от хавана (наричана айоли) и се налива в супените чинии, в които са поставени хлебни хапки. Месото от рибата се поднася отделно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft