Рибена чорба с лимон
    
    
     
                
            
                 1 Ноември 2012
            
            
            8687
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 гр. риба
	100 гр. кромид лук
	100 гр. моркови
	парченце целина
	300 гр. картофи
	1 бр. дафинов лист
	1 бр. лимон
	2/3 вр. копър, пресен
	2/3 вр. магданоз, пресен
	2 скилидки чесън
Рибата се почиства, поръсва се със сол и сока на половин лимон и се залива с кипяща вода. След 15 минути се изважда, бульонът се прецежда, а рибата се почиства от костите. Нарязват се лукът, морковите и целината и се задушават в олио. Добавят се картофите и един дафинов лист и се заливат с рибния бульон. Супата се вари, докато омекнат картофите. Добавя се сварената риба и се вари още 3-4 минути. Супата се поднася с нарязани на ситно копър, магданоз, чесън и резенчета лимон.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








