Бърз и вкусен печен карфиол

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Бърз и вкусен печен карфиол
Бърз и вкусен печен карфиол
admin
Добавена от: admin
63308
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава карфиол (около 500 гр).

250 мл. кисело мляко

1 лимон

1 супена лъжица зехтин

чили/лют пипер (по желание)

1 чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка къри

сол, черен пипер

Измийте карфиола и го почистете от корена. Разделете розичките с нож, без да ги прерязвате, и поставете главата върху намазана с олио тава.

Разбийте зехтина с киселото мляко и сока от лимон. Добавете лют пипер, чесън, къри и сол и черен пипер на вкус. Залейте карфиола със сместа от кисело мляко и го изпечете във фурната, загрята предварително на 200 градуса, за 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft