 
                
            Бърза баница - корите не се мажат с маргарин или масло, просто се точат възможно най-тънко и се надиплят в тавата. 
Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче, в което се захваща маята с малко хладка вода и захар. Добавят се олиото (маста) и солта по краищата, и се омесва хубаво гладко тесто, което да се отлепва от съда. Количеството вода варира според брашното, така че си пригответе около половин литър гореща вода и бавно замесвайте брашното и другите продукти с нея. Всяко брашно има различна влажност, така че с това и количеството на поглъщане на течността е различно. 
След като го замесите, оставете тестото да втасва половин час покрито на топло. 
В същото време нарежете праза и го запържете с малко олио. Добавете изварата, накрая счупете яйцата, добавете подправките и разбъркайте. 
Втасалото тесто разделете на три топки - една голяма за първата кора, втората със среден размер и третата - още по-малко. Оставете десетина минути да втасат леко. 
Всяка кора разточете колкото можете по-тънко, започвайки с най-голямата. Разточената кора поставете в голямата тава за печене, така че краищата й да излизат извън тавата. Навийте висящите краища на руло покрай ръба на тавата. Същата процедура повторете и с втората кора, но върху тази кора равномерно нанесете плънката. Върху плънката поставете третата най-малка кора по същия начин, както и предните две. 
Печете зелника на 200 градуса половин час, докато получи красив златист цвят. Преди печене намажете баницата с малко олио и разбито яйце, а може да поръсите и със сусам.




 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








