Мързелив зелник с праз

вход през zajenata.bg
Мързелив зелник с праз
admin
Добавена от: admin
11953
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
800 гр. брашно
500 мл хладка вода
1 прясна мая (40 гр.)
1 ч.л. захар
200 гр. маргарин
Плънка:
500 гр. праз
2 яйца

Лесен и бърз зелник, който може да приготви всяка домакиня.
Замесва се тесто от всички изброени съставки. Не е необходимо да захващате маята, може просто да я разтворите в топла вода, добавяйки брашното. Добавете сол при нужда - 1 супена. Омесете тестото и го разделете на две части. Оставете го да втасва. След това разточете кора и я намажете с разтопен маргарин (100 гр.). Нарежете на части като на снимката и ги прихлупете. По същия начин оформете втората част на тестото. Оставете ги да втасват 20 минути. След това разточете на голяма кора - колкото тавата - и я поставете в намазнената тава. Отгоре разпределете плънката с праз (може и спанак, сирене, по желание). Най-отгоре поставете другата разточена кора. Нарежете и оставете баницата да почине 20 минути. Напръскайте с олио или масло (2-3 лъжици) и пъхнете да се пече 25 минути на 250 градуса. Когато зелникът се зачерви, извадете тавата и я напръскайте със студена водичка, след което покрийте с кърпа.



 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft