Бърза бъркана солена баница с месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бърза бъркана солена баница с месо
Бърза бъркана солена баница с месо
admin
Добавена от: admin
12379
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно 
200 гр. кайма 
1 малка глава лук 
2 скилидки чесън 
1 яйце 
100 мл неутрална сметана за готвене 
100 мл заквасена сметана 
1/2 чаена лъжичка бакпулвер 
сол, черен пипер, подправки 
1 чаена лъжичка смлян червен пипер 
олио, малко вода, малко масло

Омесете тесто от брашното, бакпулвера, яйцето, добавете една чаена лъжичка олио, малко мляко и малко вода (тестото трябва да бъде малко по-гъсто от това за палачинки). Загрейте добре голяма тава във фурната, в която предварително сте сипали малко олио. В купа сложете каймата, подправете със сол, черен пипер и подправки на вкус, добавете ситно нарязаните лук и чесън, червения пипер и една голяма лъжица хладка вода, и объркайте добре всички съставки. Щом олиото в тавата се загрее добре, изсипете вътре тестото, след което върху него поставете каймата и печете около 40 минути, докато баницата добре се зачерви. Междувременно разбъркайте заквасената и неутралната сметана, и добавете няколко супени лъжици мляко. Посолете всичко на вкус. Изпечената баница първо залейте с лъжичка разтопено масло, смесено с малко мляко, за да омекне. След това залейте със. Поставете сместа във фурната за още пет минути, така че всичко добре да попие в тестото, и след това поднесете баницата топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft