650 гр. ябълки 
100 гр. брашно 
1 чаена лъжичка бакпулвер 
50-100 гр. захар 
2 яйца 
100 мл прясно мляко 
1 лимон 
щипка сол 
малко пудра захар (за поръсване) 
В дълбок съд смесете брашното и бакпулвера. Добавете захарта, кората от един лимон, млякото и 2 жълтъка. С миксер разбийте добре сместа. Ябълките измийте, обелете и нарежете по-малки парчета. Добавете ги в сместа с брашното. Отделно разбийте двата белтъка с щипка сол. Внимателно, като разбърквате с дървена лъжица, добавете белтъците в сместа с ябълките. Покрийте тава за печене (22 см) с хартия за печене. Изсипете вътре сместа и печете в предварително загрята фурна около 40 минути. За да сте сигурни, проверете готовността с клечица - ако е суха при набождане, това означава, че тортата е изпечена. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете нарязана на парчета.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








