Маята се разтваря с малко топло мляко заедно със захарта и малко брашно. 
В купа се поставят останалото мляко, олиото, солта, яйцето, разтворената мая и брашното, и се замесва меко и гладко тесто. 
От него се оформят топки (около 47-50 бр.) и се поставят върху набрашнен плот. Взема се първото топче, разточва се (разтегля се) малко, след което се оформя на кифличка. По желание в средата може да се сложи и парченце сирене. Готовите кифли се подреждат върху намазнена тава или върху хартия за печене. 
След като се приготвят всички кифлички, фурната се включва да се загрее до 200 градуса, а през това време кифличките се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и върху всяка се поставя малко парченце масло. 
Пекат се около 20 минути - до зачервяване. 
По същия начин могат да се приготвят и постни кифлички - единствено в тестото не се слага яйце и млякото се замества с вода.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








