Бързи тутманичета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бързи тутманичета със сирене
Бързи тутманичета със сирене
admin
Добавена от: admin
25595
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл прясно мляко
200 мл вода
100 мл олио
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
40 гр. прясна мая
250 гр. маргарин
500 гр. сирене
1 кг брашно
1 жълтък
 

Изключително тесто, направено три пъти по-бързо от обичайното. Може да сложите плънка със сирене, но не е необходимо, и без плънка тутманичетата са фантастични. Не трябва да чакате да втаса тестото - с него се работи веднага, а резултатът е отличен. Опитайте!
В топлото мляко добавете топлата вода и натрошете маята. След това добавете захарта и разбъркайте. Прибавете половината от количеството брашно, сол и почти цялото олио (оставете две супени лъжици) и две пълни супени лъжици натрошено сирене. Разбъркайте отново, след което постепенно добавяйте от брашното, за да замесите тесто. Тестото не трябва да бъде нито прекалено твърдо, нито прекалено меко, но не трябва и да се залепва за ръцете. Когато замесите тестото, залейте го със заделените две супени лъжици олио, след което отново разбъркайте и оставете да престои, докато приготвяте плънката. Веднага разточете тестото на възможно по-голяма кора и оформете правоъгълник или квадрат. Върху половината поставете от маргарина и сгънете. След това отново върху половината поставете останалия маргарин и пак прегънете. Отново разточете тестото и го сгънете от лявата към дясната страна на 1/3, след което - от дясната към лявата страна отново на 1/3 (подробно във видеото). Получената лента разрежете на три части. Притискайки с точилката (без да точите и да я търкаляте), разточете отново тестото. Притискайте с точилката, за да не изтече маргаринът. Когато разточите тестото достатъчно, върху половината поставете сиренето. Сгънете тестото, изрежете върховете и след това нарежете на квадрати или правоъгълници, по-малки или по-големи, по желание. Подредете ги в намаслена тава. Намажете ги с жълтък и посолете още малко, след което включете фурната да се загрее до 200 градуса. Оставете тутманичетата да престоят още малко, докато фурната се загрее. Печете около 20 минути. Времето на печене може да бъде различно в зависимост от това, каква фурна имате.  
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft