Ванилени полумесеци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Ванилени полумесеци
Ванилени полумесеци
admin
Добавена от: admin
12076
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г брашно
140 г нишесте - царевично, без аромат и подсладители
140 г пудра захар
160 г смлени на ситно орехи или лешници
300 г масло със стайна температура
3-4 бр. жълтъци (зависи от големината)
За овалване:
300-400 г пудра захар
4-5 ванилии

На дъска за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. Започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на полумесеци (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). Още докато са горещи ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия като внимаваме, т.к. готовите сладки са много крехки. Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft