Карнавални полумесеци
    
    
    
                
            
                11 Февруари 2013
            
            
            6861
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Яйцата се разбиват много добре. Прибавят се млякото, брашното, смесено с бакпулвера, и разтопената мас. Замесва се меко тесто. Разточва се кора с дебелина 2 см и с помощта на чаша се изрязват кръгове. В средата на всяко кръгче се слага по 1 ч.л. от мармалада или сладкото, прихлупва се внимателно и се оформя полумесец, краищата на който се притискат с вилица около плънката. Полумесеците се пържат в сгорещеното олио. Посипват се с пудра захар и се поднасят топли.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








