Великденски гнезда с пресен лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Великденски гнезда с пресен лук
Великденски гнезда с пресен лук
admin
Добавена от: admin
13623
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За гнездата:
3 средно големи картофа, обелени, настъргани и измити със студена вода, докато се отмие нишестето, след това подсушени
2 разбити яйца
1 с.л. нарязан пресен лук
1/2 ч.л. сол
около 1 чаша олио
За "яйцата":
12 яйца
1/2 чаша пълномаслено прясно мляко
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 с.л. масло
1 чаша настъргано сирене чедър (кашкавал)
1 ч.л. накълцан пресен лук плюс още малко за украса

В голяма купа разбъркайте картофите, разбитите яйца, лука и 1/2 ч.л. сол. Оформете от сместа 12 купчинки във формата на гнезда (за всяко е нужна около 1/3-1/2 чаша от сместа). Загрейте олиото в тиган на умерен огън. Сложете 2-3 гнезда в тигана, като внимавате да не залепнат едно за друго. С лъжица обливайте купчинките с горещото олио, за да може да се изпържи и вътрешността. Когато станат златисто-кафяви (около 2-3 минути), обърнете и изпържете и от другата страна за минута-две. Повторете с останалите купчинки.
Разбийте яйцата, млякото, солта и пипера. В голям тиган разтопете маслото, налейте вътре яйчената смес. Гответе на умерен огън без да бъркате, докато сместа започне да се стяга - около 2-3 минути. С шпатула започнете да изстъргвате от дъното, бъркайки, докато яйцата се стегнат напълно. Добавете сиренето и пресния лук и разбъркайте, за да се стопи сиренето. Махнете от огъня.
Сипете около 1/3 чаша от яйчената смес с лъжица върху всяко гнездо. Поръсете с лука и поднесете топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft