Великденско зайче

вход през zajenata.bg
Великденско зайче
admin
Добавена от: admin
25682
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
1 бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
100 мл олио
1 опаковка суха мая
200 мл прясно мляко
1 яйце за намазване
вода колкото поеме

Тестото е меко като памук, а зайчетата се приготвят само за 15 минути! 
Брашното се пресява и се прехвърля в купа за месене. 
Маята се разтваря в млякото и когато шупне, се прехвърля в брашното. 
Солта се поръсва по краищата на съда, а бакпулверът се смесва с брашното и олиото. 
Омесва се тесто, като постепенно се добавя топлата вода, докато се замеси хубаво меко тесто. 
Тестото се прехвърля веднага на работната маса, премесва се и се разделя на топки. 
В случая - 10 топки, от които се получават 10 зайчета.

Вземаме едно топче и отделяме от него тесто за опашката, ушите и главата. 
Останалото тесто разтегляме между дланите си на дълго въже и го навиваме на охлювче. 
Върху охлювчето прикрепяме главата, ушите и опашката. 
Очичките се оформят със зърна черен пипер.


Зайчетата се намазват с разбито яйце, в което сме прибавили малко сол и олио, и веднага пъхаме във фурната. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft