Вкусната пита на баба

вход през zajenata.bg
Вкусната пита на баба
admin
Добавена от: admin
74212
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. брашно
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 пакетче мая 
1 ч.ч. топла вода
1 с.л. сол + 1 щипка сол
1 с.л. захар
1/2 чаена чаша олио
сирене - на око
бучка масло
по желание - кашкавал за наръсване

Маята се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар, щипка сол и 1 с.л. брашно. Оставя се да шупне за 10-тина минути. Брашното се пресява със солта в купа и в средата му се прави кладенче. Яйцата се разбиват добре, след което се изсипват в кладенчето заедно с киселото мляко, олиото и втасалата мая. Първоначално се бърка с дървена лъжица, а след това се меси с ръце (може от време на време да ги потапяте в малко олио), докато се получи меко тесто. Разделя се на 4 топки. Оставят се да втасат леко на топло, след което се премесват и всяка се разточва на кора. Всяка кора се маже с малко масло и се наръсва с натрошено сирене, след което се увива около плънката и се реже на парчета, които се оформят на топки. Подреждат се плътно в намаслена и набрашнена тавичка и отново се оставят да втасат около 30 минути. Втасалата пита може да намажете с разбито яйце или жълтък. Пече се на умерена фурна - 160-180 градуса за 30-40 минути (в зависимост от фурната), докато се зачерви добре и е изпечена отвътре. Готовата пита се маже още топла с още разтопено масло и по желание се наръсва с настърган кашкавал.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft