Вкусни залчета от тесто за еклери

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Вкусни залчета от тесто за еклери
Вкусни залчета от тесто за еклери
admin
Добавена от: admin
6312
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 мл вода
125 гр. брашно
60 гр. масло
50 гр. захар
4 средно големи яйца
100 гр. захар на гранули или зрънца

Това е тесто за еклери, само че приготвено по малко по-различен начин. 
Могат да се пълнят с крем или плънка по желание, да се направят под формата на еклери или да се поръсят с шоколадови капки вместо захар - по всички начини са невероятно вкусни. 
Първо се поставят водата, маслото, захарта и солта в тенджера на огъня. 
Когато водата започне да ври, се дръпва от огъня и се излива цялото брашно наведнъж. 
Разбърква се с дървена лъжица, докато се премахнат бучките. 
След това се връща на огъня и се разбърква, докато тестото започне да се отлепва от дъното и се образува топка. 
Сваля се от котлона и се оставя да изстине минутка-две. 
След това в него се поставят яйцата едно по едно, като се бърка енергично, докато се поеме всяко следващо яйце. 
Върху покрита с намазнена хартия за печене тавичка с малка чаена лъжичка се оформят купчинки. 
Купчинките се поръсват със захар на гранули. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-30 минути. Не се отваря фурната, докато се пекат.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft