 
                
            500 мл прясно мляко 
1 яйце 
1 кубче мая 
1 чаена лъжичка захар 
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин 
800 гр. брашно 
За плънката: 
300 гр. крема сирене или натрошено сирене 
За намазване:
1 чаша кисело мляко 
250 гр. масло или маргарин
 
В малко по-топло мляко натрошете маята, смесете я със захарта и я оставете да шупне. 
В дълбок съд пресейте половината от брашното и добавете солта, яйцето и зехтина.
Добавете втасалата мая и останалата част от млякото, след което постепенно добавяйте останалото брашно и замесете гладко тесто. 
Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло да втасва. 
Разделете втасалото тесто на две части, а двете части на още 5 топки. 
Всяка топка разточете на кора с размера на тавата и намажете с масло (маргарин). Само петата кора не мажете. 
Подредете корите една върху друга на две купчини по 5, като най-отгоре слагате ненамазаната кора. След това ги разточете внимателно на две по-големи квадратни кори. 
Нарежете тестото на квадратчета с размери 5 х 5 см. 
Върху всяко парче тесто сложете една чаена лъжичка сирене, след което сгънете краищата към центъра, залепете ги и оформете малка топка. 
Сложете топките върху лист с шева надолу. Оставете малки пространства между топките. 
Оставете ги да престоят в продължение на 10-15 минути, след това изпечете на 200 ° C за 15 минути. 
Извадете от фурната, намажете ги с кисело мляко, върнете във фурната и печете до златистокафяво.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








