Влашки понички
    
    
     
                
            
                30 Юли 2014
            
            
            13534
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В голям съд се пресява брашното. В края се поръсва солта, а в средата се оформя кладенче и се добавят захарта, маята и малко хладка вода. След като маята шупне, се замесва тесто, като постепенно се добавя останалата вода. Оставя се да втаса, докато се приготвя плънката. 
В купа счупваме яйцата и ги смесваме с надробеното сирене. 
От тестото оформяме топки като за мекици. Всяка топка разтегляме на кръг и пълним с плънката. Краищата прегъваме към центъра (подобно на цвете) и запечатваме с притискане. Повтаряме същата процедура, докато се изчерпат тестото и плънката. 
В загрятата мазнина поничките се пържат до зачервяване от двете страни. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








