Време е да си направим царска туршийка, за да има с какво да си мезим с ракийката

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Време е да си направим царска туршийка, за да има с какво да си мезим с ракийката
Време е да си направим царска туршийка, за да има с какво да си мезим с ракийката
alex
Добавена от: alex
10512
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Време е да си направим царска туршийка, за да има с какво да си мезим с ракийката Зимнина
Време е да си направим царска туршийка, за да има с какво да си мезим с ракийката
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 кг чушки (камби)

2 кг моркови
3 кг карфиол
500 г захар
250 г сол
1 глава целина
5 глави чесън
1 л оцет
200 мл олио
черен пипер
дафинови листа

Почиствате камбите, морковите и карфиола и ги посипвате се с половината от даденото в рецептата количество захар и сол и оставяте всичко да престои една нощ. На другата сутрин сварявате саламура от оцета, останалите сол и захар, олиото и подправките. Подреждате зеленчуците в буркани и заливате с готовата саламура, слагате аспирина най-отгоре в буркана. Накрая стерилизирате 5-10 минути за пълен завършек.

Царската туршия е „царска" защото е много богата откъм съдържание, толкова, че е достойна и за царя.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft