Как да дъвчим храната правилно, за да сме здрави и слаби

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Втори довод – храносмилателен
20539

Втори довод – храносмилателен

За да се преработи пълноценно храната, тя трябва да бъде сдъвкана бавно. Големите парчета нарушават моториката на стомашно-чревния тракт с всички произтичащи от това последствия. Те водят например до неприятното състояние, което обикновено се описва като “подуване на стомаха”. Да се дъвче дълго и внимателно е необходимо и поради факта, че преработването на храната започва още в устата. Това се отнася преди всичко за въглехидратите, които се разграждат под въздействие на съдържащия се в слюнката фермент амилаза. В слюнката се образува и веществото муцин, което помага за мекото придвижване на храната по хранопровода към стомаха. За да може муцинът да се произведе в достатъчно количество, трябва да се направят не по-малко от 20 движения на челюстта. Мързи ви? Напомнете си, че “сухият залък” травмира нежната лигавица на хранопровода, и ентусиазмът ви за бавно предъвкване ще се възвърне.

1 2 3
4
5
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft