 
                
             Десерти
                                
                            
                        
                        Десерти
                        Мойте Рецепти
1. Маята се разтваря в топлата вода. 
2. Брашното, маята и всички останали (освен какаото) съставки се замесват на тесто. 
3. Тестото се разделя на 2 части - една голям и една по-малка. 
4. Към малката част се добавя какаото и отново се омесва. 
5. Разточва се кора от бялото тесто и върху нея се разточва и кафявото тесто (на голяма кора като на снимката).

6. Кората се поръсва обилно с кокос (около 70-80 гр.), маже се цялата с конфитюр и се наръсва с нарязаните орехи (може и да нарежете, а след това да сложите плънка върху всяко парче поотделно). 
7. Цялата кора се нарязва на кубчета с размер 5 см на 5 см и квадратите се прегъват наполовина или се навиват на кифличка. 

8. Пекат се в намазнена тава до зачервяване.

Сироп:
1. Захарта се оставя да поври с водата 10-тина минути, докато се получи сироп. 
2. Всяка изпечена кифличка се потапя в сиропа и след 1 минута се изважда от него и веднага се овалва обилно в кокос.



 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








