Голи зелеви сарми

вход през zajenata.bg
Голи зелеви сарми
admin
Добавена от: admin
23257
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава зеле (кисело зеле или прясно)
400 гр. кайма
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. смлян червен пипер
1 яйце
400 мл домати, нарязани
120 гр. галета
ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер

Ако използвате прясно зеле, нарежете го ситно. Поставете в тенджерка с малко олио да омекне на котлона. Когато омекне, подправете зелето със сол и пипер. Не го преварявайте, за да не се разпадне.


Месната плънка пригответе като сложите каймата, яйцето, галетата и ситно нарязания магданоз в касерола. Хубаво разбъркайте.


Настрана, смесете доматите с подправките (чесън, сол, черен пипер, червен пипер). Намалете котлона под съда със зелето на слаба температура. От месната смес оформете кюфтета, достатъчно големи, за да се съберат на един слой в тенджерата.


Добавете доматения сос, затворете с капак и гответе на тих огън час и половина-два.


Разтръсквайте тенджерата на всеки 20 - 30 минути, за да не загори зелето.


Сервирайте ястието топло.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft