Гратен с брюкселско зеле и сос от сирене
    
    
     
                
            
                12 Февруари 2013
            
            
            19042
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	800 г брюкселско зеле
	400 г сос бешамел
	100 г сирене
	1/2 чаша сметана
	сол
	масло и галета за поръсване на формата
	100 гр. кашкавал, нарязан на парченца
Сваряваме брюкселското зеле в подсолена вода почти до омекване и го изваждаме да се отцеди. Подреждаме го във форма, намазана с масло и поръсена с галета, прибавяме сос бешамел, в който сме разбъркали 70 г настъргано сирене, поръсваме останалото сирене, добавяме парченца масло и нарязания кашкавал, и печем в умерена фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








