Гръцка мусака с патладжани и кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Гръцка мусака с патладжани и кайма
Гръцка мусака с патладжани и кайма
admin
Добавена от: admin
84260
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кайма - 1 кг
лук - 2 глави кромид
патладжани - 5 средно големи
черен пипер
сол - на вкус
домати - 6 броя
червени чушки - 5 броя капия
магданоз
олио
кашкавал - 200 г 

Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В сгорещено олио задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.

В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки и редете така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна. Веднага, след като го извадите от печката наръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft