 
                
            
	за една порция:
	130 г заешко месо
	25 г /препълнена супена лъжица/ мазнина
	25 г /1/2 малка глава/ лук
	50 г /1 брой/ патладжани
	доматен сос от 50 г домати или 5 г доматено пюре
	10 г /непълна супена лъжица/ брашно
	70 мл /1/2 водна чаша/ мляко
	1/4 яйце
	магданоз
	ситно счукан черен пипер
	червен пипер
	сол 
Нарязаният на дребно лук се пържи в част от мазнината. Прибавя се смляното месо и се пържи. Слагат се солта, червеният и черният пипер, доматеното пюре и нарязаният на дребно магданоз. Част от получената смес се разстила в тава. Отгоре се нареждат нарязаните на филии и полуизпържени патладжани. Върху тях се слага втори ред от сместа и върху него - пак патладжани. Така подредената мусака се залива с прецеден доматен сос и малко хладка вода. Пече се на фурна. Опечена, мусаката се залива със смес от яйцата, млякото и брашното и се запича отгоре.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








