 
                
            
	1 средна глава кромид, нарязан на ситно
	по половин от всеки вид – червена, зелена и жълта чушка
	1-2 скилидки чесън
	2 консерви нарязани домати
	1 опаковка доматена паста (доматено пюре)
	1 чаша червена леща
	3-4 чаши пилешки или зеленчуков бульон
	голяма шепа босилек
	1/2 ч.л. червен пипер
	сол и черен пипер на вкус
	олио
	По желание:
	босилеково песто
	нарязан кориандър
	кръгъл селски хляб – издълбан от средата
	 
Загрейте тенджера с дебело дъно на котлона и сипете вътре олиото. Задушете лука, чесъна и чушките, докато омекнат. Добавете останалите съставки и оставете супата да се вари 30 минути. Добавете малко вода, ако стане прекалено гъста. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо. По желание може да поднесете супата в купа от хляб с много накълцан кориандър и лъжичка босилеково песто!


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








