Гюл татласъ - или сиропирани розички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Гюл татласъ - или сиропирани розички
Гюл татласъ - или сиропирани розички
admin
Добавена от: admin
58260
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За розите:
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 бр. яйце
10 г бакпулвер
2 ванилии
6-7 ч.ч. брашно
сладкарска боя
За сиропа:
3 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар

Разбъркваме добре разтопеното масло, олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и сладкарската боя до получаване на хомогенна смес. Добавяме брашното и омесваме тесто. Разточваме тестото тънко и с чаша изрязваме кръгове. Редим по 4-5 кръгчета в редичка, като леко ги застъпваме. Там където са застъпени ги притискаме с пръсти. Режем ги на половина. От единия край започваме да навиваме и оформяме като роза. Пекат се в хартиени форми за мъфини, поставени в чашки за крем карамел. Печем розите на 180С или на 150С, ако фурната е с вентилатор - 15 минути.
От водата и захарта правим сироп. След като извадим розите от фурната ги слагаме в студения сироп. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft