Гюл татласъ - или сиропирани розички
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            58791
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Разбъркваме добре разтопеното масло, олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и сладкарската боя до получаване на хомогенна смес. Добавяме брашното и омесваме тесто. Разточваме тестото тънко и с чаша изрязваме кръгове. Редим по 4-5 кръгчета в редичка, като леко ги застъпваме. Там където са застъпени ги притискаме с пръсти. Режем ги на половина. От единия край започваме да навиваме и оформяме като роза. Пекат се в хартиени форми за мъфини, поставени в чашки за крем карамел. Печем розите на 180С или на 150С, ако фурната е с вентилатор - 15 минути.
	От водата и захарта правим сироп. След като извадим розите от фурната ги слагаме в студения сироп. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








