Сиропирани яйчени топчици

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиропирани яйчени топчици
Сиропирани яйчени топчици
admin
Добавена от: admin
4464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 6 броя жълтъци
захар - 300 г
канела - 1 брой кора
коняк - 50 мл 

Разбийте много добре жълтъците с миксер и ги изсипете в малка, намазана с масло тавичка. Пекат се 45 минути на слаба фурна. От захарта, 200 мл вода и канелата се сварява гъст сироп.

От изпечените яйца се загребват топчета с помощта на лъжица за сладолед и се пускат в сгорещения сироп. Добавя се конякът и след известно време се изваждат напоените топчици.

Трябва да престоят 2 часа, преди да се сервират. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft