За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Тестени изделия
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Да закусим с арабски палачинки: Изключително меки, пухкави и вкусни
                                                                                                                                    Да закусим с арабски палачинки: Изключително меки, пухкави и вкусни
    
    
     
                
            
                12 Март 2016
            
            
            25664
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Първо разтворете маята с малко хладка вода. През това време объркайте добре брашното, гриса, солта, захарта и бакпулвера. Добавете яйцата и маята, след което разбийте добре, така че да се получи тесто за палачинки.
Оставете тестото да престои един час, като преди пърженето отново разбъркайте. Загрейте тигана, намажете го с малко олио и изпържете палачинките само от едната страна. Щом забележите, че се образуват малки мехурчета и щом повърхността се изсуши, значи палачинката е готова. Намажете с разтопено масло/олио и мед, а може да поръсите и със запечени ядки.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








