Да похапнем бобец на фурна - бързо и лесно
    
    
     
                
            
                29 Август 2015
            
            
            39141
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    500 гр. боб
1 глава лук
2 пресни чушки
2 ч.л. черен пипер
2 ч.л. суха подправка
1/2 ч.л. сол
4 скилидки чесън
1 нарязан домат
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица червен пипер
Сложете боба от вечерта да кисне във вода, за да се свари по-бързо. 
На сутринта изхвърлете водата и го залейте с чиста вода, оставете да заври вътре и отново изхвърлете водата. Напълнете тенджерата с прясна вода, добавете нарязаните чушки, лук и малко олио, и варете боба около 40 минути, докато омекне. 
Поставете сварения боб в голяма тава и направете запръжка със 150 мл олио, брашно и червен пипер. Добавете подправките и чесъна, а накрая подредете отгоре кръгчета домат. Печете 40 мин. на 250 градуса.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








