Даже италианец ще ви завиди за рецептата! Патладжанени рулца с шунка, пармезан и моцарела - докато се усетиш, изяждаш половината:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже италианец ще ви завиди за рецептата! Патладжанени рулца с шунка, пармезан и моцарела - докато се усетиш, изяждаш половината:
Даже италианец ще ви завиди за рецептата! Патладжанени рулца с шунка, пармезан и моцарела -...
637
Източник: За Жената
Даже италианец ще ви завиди за рецептата! Патладжанени рулца с шунка, пармезан и моцарела - докато се усетиш, изяждаш половината:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печени рулца от патладжан с моцарела, шунка и пармезан  са вкусна комбинация от крехък патладжан, разтопено сирене, сочна шунка и ароматна смес от галета. Тази проста, но впечатляваща рецепта съчетава лекотата на зеленчуците с пълнотата на италианските вкусове.

Идеално е като топло предястие, лека вечеря или почерпка за гостите, когато искате да приготвите нещо оригинално и неустоимо вкусно в чинията си.

Нека да преминем към рецептата!

Печени рулца от патладжан с моцарела, шунка и коричка от пармезан

Продукти:

Основа:

  • 1 голям патладжан
  • сол (на вкус)

За панировката:

  • зехтин (за намазване и печене)
  • галета (според нуждите)
  • сол (на вкус)
  • смлян черен пипер (на вкус)
  • 20 г пармезан (настърган)

За плънката:

  • 150 г варена шунка (нарязана)
  • 200 г моцарела (нарязана)

Приготвяне:

Измийте патладжана и го нарежете на тънки надлъжни резени.

нарязан патладжан

Снимка: YouTube

Посолете ги от двете страни и ги оставете да престоят около 15 минути, за да се отдели излишната вода, след което ги подсушете добре с кухненска хартия.

патладжанени резени

Снимка: YouTube

Пригответе две чинии – в първата налейте зехтин, а във втората добавете галета, смесена с прясно смлян черен пипер, сол и настърган пармезан.

приготвяне панировка

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре сместа и първо леко оваляйте резените патладжан в зехтин, след което ги оваляйте в галета с пармезан.

паниране патладжан

Снимка: YouTube

патладжан в галета

Снимка: YouTube
 
Разпределете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и печете във фурна, предварително загрята на 200°C, за около 20 минути, докато станат златистокафяви.

паниран патладжан

Снимка: YouTube

паниран печен патладжан

Снимка: YouTube

След изпичане, върху всяка филийка сложете резен шунка и резен моцарела, навийте на руло и върнете във фурната.

шунка и кашкавал върху патладжан

Снимка: YouTube

рулца патладжан

Снимка: YouTube

Печете още 5 минути на 200°C, докато сиренето се разтопи и повърхността стане хрупкава.

патладжан рулца

Снимка: YouTube

Сервиране:

Сервирайте рулцата топли – самостоятелно, с прясна салата или като част от плато с антипасти. Те също така са вкусни с доматен сос или песто.

Добър апетит!

патладжанени рулца с шунка и моцарела

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft