Десерт Бяло и червено

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Десерт Бяло и червено
Десерт Бяло и червено
admin
Добавена от: admin
4749
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 с. л. гренадин или червен ликьор
8 маслени бисквити
1 с. л. меко краве масло
1 с. л. едро настърган млечен шоколад
1 с. л. кокосови стърготини
200 г пресни или замразени червени плодове (боровинки, касис, малини, ягоди и др.)
3 с. л. захар за плодовете
2 с.л. червено вино

за крема:
200 г фино крем-сирене
200 г заквасена сметана
2 ч. л. желатин
1 с. л. ванилена захар
4 с. л. пудра захар
зърна от нар за гарниране
стрък мента за гарниране

Маслените бисквити се настъргват и се смесват с маслото, шоколада и кокоса.
На дъното на 4 чаши се слага по лъжица от гренадина или ликьора и се разпределя бисквитената смес.
Плодовете се слагат в тиган на котлона заедно със захарта и виното. Разбъркват се 2-3 мин. и се отстраняват от огъня. След като изстинат, във всяка чаша върху бисквитите се сипва по лъжица от тях.
Желатинът се накисва в 4 с. л. студена вода и се слага да се разтопи на водна баня или в микровълновата фурна, като не бива да завира.
Разбиват се заедно крем-сиренето, сметаната, захарта и ванилената захар. Прибавя се желатинът. Слагат се 2-3 лъжици от отделения сок от плодовете. Сместа се разпределя в чашите и се слага да се стегне в хладилника за около 1 час.
Гарнира се с останалите плодове, зърната от нар и листенца мента.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft