Салата червено и бяло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата червено и бяло
Салата червено и бяло
admin
Добавена от: admin
8741
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средно голяма глава цвекло
4-5 с.л зехтин
1 с.л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
За чесновия сос:
3-4 скилидки чесън
2-3 филии стар хляб, без коричките
6-7 с.л зехтин
сол и черен пипер на вкус

Цвеклото се измива много добре, като се внимава кожата му да не се нарани. Увива се добре в лист алуминиево фолио, като предварително се посолява, поръсва с черен пипер и с малко зехтин. Фолиото се поставя в тава, в предварително загрята на около 180 градуса фурна, и се пече около час, докато омекне добре. Цвеклото се изважда и се оставя да се охлади напълно, след това внимателно се обелва с ръце. Нарязва се на пръчици или тънки филийки, посолява се, поръсва се с черен пипер, оцет и зехитн. Сервира се, залято с чесновия сос и със стръкчета магданоз или пресен копър - за украса.

Приготвяне на чесновия сос:
Хлябът се накисва за кратко във вода и след това се изтисква с ръце. Чесънът се обелва и заедно с хляба, сол и черен пипер се пасира, като постепено се добавя на тънка струйка зехтин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft