Джинджифилови кексчета с шоколадова глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Джинджифилови кексчета с шоколадова глазура
Джинджифилови кексчета с шоколадова глазура
admin
Добавена от: admin
19056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2/3 чаша брашно
2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/4 чаша (55-60 гр.) ситно нарязан озахарен джинджифил
110-115 гр. (малко по-малко от 1 пакетче) масло на стайна температура
1/2 чаша захар
2 яйца на стайна температура
1/3 чаша меласа, захарен сироп или мед
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. ром 
За глазурата:
85 гр. сладко-горчив шоколад
1/2 чаша гъста сметана
1/2 ч.л. ванилия

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете четири формички за пудинг с вместимост 170 гр. или 6 от вдлъбнатинките на стандартна форма за мъфини.
Пресейте брашното със смления джинджифил, бакпулвера и солта. Нарежете на ситно захаросания джинджифил. Прибавете го към брашнената смес и с пръсти го оваляйте добре, така че всяко парченце да се покрие от ббрашното.
Смесете прясното мляко с рома.
Разбийте на крем маслото и захарта с миксер, докато стане пухкава и въздушна смес. Прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте много добре. Добавете и меласата (сиропа/меда).
Прибавете половината от брашнената смес и разбъркайте кратко. Добавете млякото с рома и продължете да бъркате. Най-накрай добавете останалото брашно и разбъркайте за няколко секунди. Доразбъркайте на ръка, докато цялото брашно се поеме.
Излейте в приготвените формички и поставете в тавичка за печене. Печете 23 минути или докато при тест с дървена клечица тя излезе с малко влажни трохи по нея. Поставете върху решетка да се охладят 10 минути. Прокарайте малък остър нож или шпатула около ръба на формичките, за да ги отхлабите, и ги обърнете.
За глазурата: нарежете на ситно шоколада и го сложете в купа. Загрейте сметаната на бавен огън, докато започне да къкри. Махнете от котлона, добавете ванилията и излейте върху шоколада. оставете да стои така за 2-3 минути. Разбъркайте бавно, докато се хомогенизират напълно.
Сложете кексчетата върху плато и с лъжичка залейте с шоколадовата глазура отгоре.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft